DruštvoVesti

RTVNP nagrađuje: Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu

Radio televizija Novi Pazar (RTVNP) od danas počinje sa realizacijom projektne nagradne igre “Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu”, u kojoj ćemo vas koji prepoznate lažnu vest na našim platformama (web, facebook, youtube) i prijavite je putem obrasca (link na dnu teksta), novčano nagraditi.

Vaš zadatak neće biti nimalo težak. Navikli ste da vas RTVNP informiše provereno i tačno, pa ćete lažnu vest kod nas lako uočiti.

Klikom na link (na dnu teksta) popunite obrazac sa imenom i prezimenom, datumom vašeg rođenja, kontakt podacima i navedite nam lažnu informaciju koju ste uočili. Time ste u konkurenciji za vrednu novčanu nagradu. Nakon toga od našeg tima na mejl će vam stići brošura u cilju dalje edukacije kako da prepoznate lažnu vest. Sa jedne IP adrese moći ćete da pošaljete samo jedan odgovor.

Link obrasca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8Iv_08jQapMXEqi5a3IKxGYKPFClPJeYM2_lUd7IbHMEmvA/viewform?pli=1

 

Foto: istockphoto

 

Napomena:
Radio televizija Novi Pazar će u narednom periodu realizovati projektnu nagradnu igru “Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu”. U okviru nagradne igre ćemo na platformama našeg medija objavljivati lažne vesti i sadržaje sa dezinformacijama. Cilj nam je provera mogućnosti naše publika da prepoznaju neproverene informacije i lažne vesti. Molimo sve medije i kolege novinare da sadržaje sa naših platformi u narednom periodu provere pre nego preuzmu i objave na svojim platformama, a u cilju sprečavanja širenja lažnih vesti i informacija.
Podeli