DruštvoVesti

”Dani meda” u Novom Pazaru od 16. oktobra

Granski klub pčelara za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu ove godine organizuje manifestaciju ‘’Dani meda’’ u Novom Pazaru. Ova trodnevna izložba meda počinje 16. oktobra na Gradskom šetalištu kod Sebilja. Do sada se prijavilo dvadesetak pčelara, što ukazuje, kako ističu organizatori, da će izložba biti ozbiljna i kvalitetna. Za građane to će biti prilika da kupe pravi licencirani med direktno od proizvođača.

”Mi smo obavestili sve naše pčelare da se se prijave za izložbu meda. Do sada se prijavilo njih dvadesetak. Štandovi će biti poređani na gradskom šetalištu od Sebilja prema Pečurki. Trudićemo se da štandovi butu adekvatno postavljeni”, izjavio je predsednik Granskog kluba pčelara Edib Murtezić.

Pozvao je sve pčelare da se prijave za ovu manifestaciju na kojoj građani mogu kupiti med direktono od proizvođača, naglašavajući da će na taj način dobiti licencirani pravi med.

Takvu tvrdnju potkrepio je i predsednik Organizacionog odbora manifestacije Sadik Ličina. Izneo je poražavajuće podatke nedavnog istraživanja prema kojem svega 12 odsto meda koji se prodaje u velikim trgovinskim lancima, odgovara kvalitetu meda.

 

Podeli