DruštvoVesti

Zasađeno još jedno drvo generacije u gradskom parku

Još jedna generacija novopazarskih prvaka dobila je svoje drvo generacije u gradskom parku. U okviru tradicionalne aktivnosti “Dečije nedelje” u gradskom parku zasađeno je stablo koje će asocirati učenike na njihov put odrastanja i obrazovanja.

Još jedna generacija mališana koja je ušla u svet obrazovanja dobila je svoje zajedničko drvo generacije, zasađeno u gradskom parku. Ovaj simbol je samo deo drvoreda koji je napravljen u čast velikog broja đaka, koji su istakli koliko su deca bitna i njihovo obrazovanje kao i očuvanje prirode.

“Drveće  je važno za opstanak i razvoj svih živih bića zato smo danas došli da zasadimo ovo drvo”, kazala je učenica OŠ Jovan Jovanović Zmaj Emina Međedović.

Ispred centra za decu i mlade Duga Muamera Mulić istakla je važnost Dečije nedelje i koliko je bitno obrazovanje dece o ekologiji. Tim povodom organizovali su postavljanje kućica i hranilica za ptice.

“Došli smo da posadimo drvo koje je simbol njihove generacije i koje će svedočiti kako oni rastu i koje će sa njima rasti. Takođe smo postavili i kućice za drvo i hranilice koje će pticama u ovim hladnim danima olakšati ishranu” rekla je stručni saradnik Centra Duga Muamera Mulić.

Pored sadnje drveta generacije i postavljanja kućica i hranilica za ptice ovoj manifestaciji pridružili su se I mališani OŠ Stefan Nemanja gde sun a maštovit načim nacrtala prirodu.

A.A.

Podeli