DruštvoVesti

Održana dečija skupština u okviru “Dečije nedelje”

Učesnici manifestacije “Dečija nedelja” bili su gosti predsednice Skupštine grada Novog Pazara Anele Halilović Šemsović. Tom prilikom postavili su nekoliko pitanja, izrecitovali pesmicu i uručili poklon predsednici.
U okviru dečije nedelje predsednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Halilović Šemsović ugostila je mališane predškolskih ustanova. Tom prilikom mališani su postavljali pitanja koja ih najviše zanimaju.
Prema rečima direktorke Predškolske ustanove Mladost Sabine Hoćanin ovo je prilika da se deca upoznaju sa radom skupštine.
“Ovom posetom je najviše bitno da deca upoznaju i funkcionisanje našeg grada. Da imaju prilike da se direktno obrate predsednici skupštine i da se upoznaju sa njenim radom. Takođe će posetiti i Gradsku upravu i imaće priliku da pitaju sve šta ih interesuje, a ono što ih interesuje su igrališta, sportski tereni a Grad se trudi da im sve to obezbedi, rekla je hoćanin.
Predsednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Halilović Šemsović istakla je da je sa velikim zadovoljstvom ugostila najmlađe sugrađane koji su bili veoma kreativni kada su postavljali pitanja koja će oni pokušati da ralizuju.
“Ono što je meni prije svega cilj je da sa ovakvih pozicija i na ovakvim mjestima pričamo o dečijim pravima tokom “Dečije nedelje” ali naravno moramo da ih sprovodimo tokom cijele godine. U interesu mi je da se priča što više o tome kako zaštititi našu djecu. Bezbjednost naše dece je veoma bitna kako u predškolskim ustanovama tako i u ostalim školskim ustanovama. Smatram da decu treba učiti nivou od malih nogu. Treba ih upoznavati sa humanošću, sa empatijom, sa činjenicom da sa njima žive i bolesna deca, deca sa posebnim potrebama i ukazati im kako treba da se ponašaju prema njima, da ih trebaju čuvati istakla je predsednica Skupštine GU Anela Halilović Šemsović.
Mališani predškolse ustanove Abu Dabi pripremili su recitaciju i poklon koji su na kraju ove dečije skupštine uručili predsednici Skupštine grada Novog Pazara Aneli Halilović Šemsović.

A.A.

Podeli