DruštvoVesti

Otvorena ruka donira drva porodicama slabog materijalnog stanja

HO “Otvorena ruka” u centru grada  ima štand koji je postavljen za skupljanje novčanih sredstava od kojih će biti kupljen ogrev za porodice slabijeg materijalnog stanja. Ova organizacija, za sad, ogrev je obezbedila za 10 porodica kojima je ova vrsta pomoći potrebna. Ovih dana obradovali su samohranu majku tri deteta Erdinu Bihorac.

“Ova humanitarna organizacija, kao i mnogo puta do sada, nije dozvolila da porodice slabijeg materijalnog stanja i koje žive u teškim uslovima, zimu dočekaju bez ogreva. Oko 150 porodica iz Novog Pzara ovu vrstu pomoći zatražilo je od Otvorene ruke, a mi činimo sve koliko možemo da im izađemo u susret”, kazala je ispred humanitarne organizacije “Otvorena ruka” Hena Ćurkić.

Erdina Bihorac je samohrana majka. Ona ima troje dece. Muž je skoro preminuo, a ona nema posao, nema primanja osim socijalne pomoći i dečijeg dodatka. “Zahvaljujem ovim dobrim ljudima koji me nisu ostavili bez drva. Živim u teškim uslovima i ne znam kako bih i od čega mogla da kupim drva za zimu, hvala im puno”, kazala je Erdina Bihorac.

Organizaciji na pomoći zahvalna je i majka Erdine Bihorac, Ramiza Bihorac, koja je bolesna i nemoćna da ćerki i unučićima pomogne na bilo koji način. “Hvala im neizmerno, mojoj deci je ova pomoć dobro došla”, kazala je ona.

Građani koji žele i koji su u mogućnosti da pomognu, novčana sredstva mogu uplatiti na žiro račun 325-9500600055465-10 u OTP banci za Srbiju, a uplate u inostranstvu na /RS35325960160000824239, takođe OTP banka. PayPal:otvorenaruka@gmail.com. Sve dodatne informacije možete dobiti pute broja telefona +381668485228

Biljana Veljović

Podeli