DruštvoVesti

Penzionerske kartice stupaju na snagu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić naglasila je da penzionerske kartice, za koje se do sada prijavilo više od 920.000 starijih sugrađana, sutra stupaju na snagu što će im omogućiti da koriste pogodnosti u više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca.

„Od sutra možete da posetite više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca gde ćete moći da ostvarite značajne popuste i uz sve prikupite dodatne bodove za nove, dodatne pogodnosti”, rekla je Branbić.

Brnabić je apelovala i na ostale penzionere koji se još nisu prijavili za penzionerske kartice to učine. Naglasila je da je zahvaljujući Digitalnom karavanu, koji bi, kako je planirano, trebalo da obiđe svaki grad i svaku opštinu u Srbiji, cilj da mlađi i najstariji usvoje nove, dodatne veštine.

„Na taj način ostavljamo trag na čitav razvoj zemlje i ne samo to, zahvaljujući činjenici da mladi u svemu ovome podučavaju najstarije sugrađane premošćavamo generacijski jaz i pravimo nove komunikacije, što je u novom digitalnom dobu poseban problem i slabost koju mi u Srbiji uspevamo da ispravimo”, rekla je Brnabić.

Izvor: Politika

Podeli