DruštvoVesti

Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova u školskoj 2023/2024. godini u osnovnim školama u Republici Srbiji realizuju Projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Ciljevi Projekta su podizanje svesti kod učenika osnovnih škola o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanje strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanje saosećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Kako bi zajednički uspešno započeli sprovođenje projekta, pozivamo sve učenike osnovnih škola sa područja grada Novog Pazara, da sa roditeljima, starateljima i nastavnicima uzmu učešće u promotivnoj radionici koja će biti održana u Novom Pazaru dana 22.09.2023.godine, od 11 do 13 časova, u Ulici Vuka Karadžića na Trgu znanja.

Roditelji, deca i nastavnici ovom prilikom moći će da razgovaraju sa policijskim službenicima i vatrogascima, iznesu pitanja, predloge i eventualne nedoumice.

Pored navedenog sve učesnike očekuje niz zanimljivih igara i pratećeg sadržaja.

Pozivamo vas da zajedno i bezbedno započnemo novu školsku godinu i bolje se upoznamo kroz razgovor, igru i druženje.

 

Podeli