DruštvoVesti

Saobraćaj: 1.130 prekršaja u samo nekoliko dana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, tokom prva dva dana međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se u okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“ sprovodi od 16. septembra, otkrili su ukupno 1.130 prekršaja.

Najviše je sankcionisano prekršaja prekoračenja brzine 556, a potom i prekršaja nepropisnog parkiranja 257 i nekorišćenja sigurnosnog pojasa kako vozača tako i putnika 109, dok je za volanom zatečeno osam vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i dvojica pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija sankcionisala je vozača „golfa“ (45) koji je preticao kolonu vozila preko uzdužne neisprekidane linije na putnom pravcu Novi Pazar-Raška, kao i vozača „bmv“ (35) koji se na istom putu kretao brzinom od 183,5 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje 50. Protiv njih će biti podnete prekršajne prijave zbog učinjenog prekršaja nasilnička vožnja.

Policija je zadržala tridesettrogodišnjeg vozača automobila „volvo“ i dvadesetosmogodišnjeg vozača „pežoa“ koji su vozili pod dejstvom narkotika, kao i tridesetosmogodišnjeg vozača „pasata“ koji je vozilom upravljao sa 1,25 promila alkohola u organizmu.

Tokom ove akcije, iz saobraćaja je isključeno i 30 vozača zbog nepropisno zatamnjenih stakala.

Akcija koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacija ROADPOL trajaće do 22. septembra i biće usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, nepropisnog prevoza dece, prekršaja koje čine vozači motocikala i mopeda, kao i drugih prekršaja kojima se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem sačuvaju svoj i tuđe živote.

Podeli