DruštvoVesti

Zvaničnici o rekonstruisanom putu Novi Pazar – Raška: Put znači život

Zvaničnici i visoki funkcioneri koji su prisustvovali puštanju u saobraćaj rekonstruisani put Novi Pazar – Raška saglasni su da putevi građanima znače život. Istakli su da su putari preduzeća Novi Pazar – put svojim angažmanom učinili da saobraćajnica bude kvalitetno urađena i pre roka. Predstoji dalja realizacija infrastrukturnih projekata, najavljeno je.

Događaju povodom okončanja radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Raška prisustvovao je i Rasim Ljajić. On je naveo da se na ovaj način rešavaju veliki problemi građana. Prema Ljajićevim rečima, Novi Pazar je postao povezan sa okolnim mestima putevima koji su rekonstruisani, a da ono najvažnije tek predstoji.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić naveo je da bi za dva meseca trebalo da bude uređena raskrsnica kod Teferiča, a da će se do Noovg Pazara osim brze saobraćajnice, najverovatnije  graditi i pruga.

Zadovoljan kvalitetom radova koji su okončani pre roka bio je i direktor Koridora Srbije, Aleksandar Antić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da država i inostrani partneri u ovaj grad ulažu u brojne oblasti, a da putevi koji su pre rekonstrukcije bili u dosta lošem stanju znače bolju budućnost za građane.

Put će prvenstveno značiti žiteljima ovog regiona, ali zbog stanja u kome je sada sve će ga više koristiti za saobraćaj i kao ranzit brojni vozači, rekao je zamenik gradonačelnika Vladimir Marinković.

Koordinator za realizaciju infrastrukturnih projekata, Nihad Hasnović kaže da je rekonstruisan značajan broj putnih pravaca u novopazarskom kraju, veruje da će sledeće godine građevinske mašine moći da vide  na putu od Pazara do Duge Poljane.

Zasluge i čestitke zvaničnici su uputili vrednim neimarima preduzeća Novi Pazar – put, oni su istinski heroji ove priče.

A.N.

Podeli