DruštvoVesti

Škole čiste uoči početka nastave

Škole, osnovne i srednje, u gradu, ali i na prigradskom području ovih dana radilo se na pranju i uređenju dvorišta. Ovu aktivnnost ekipe JKP ”Gradska čistoća” sprovele su u dogovoru sa upravama škola, a kako bi učenike prvog školskog dana, odnosno sutra dočekala uređen i čist dvorišni prostor.

Ekipe JKP ”Gradska čistoća” pored redovnih aktivnosti na održavanju higijene u gradu, rade i na uređenju i pranju školskih dovrišta uoči početka nove školske godine. Uređuju se dvorišta osnovnih i srednjih škola kako u gradu tako i u prigradskom području, premosi RTV Novi Pazar.

Škole čiste uoči početka nastave
Škole čiste uoči početka nastave

Redovne aktivnosti Gradska čistoća obavlja prema unapred utvrđenom planu. Svakodnevno se transportuje smeće, odnosi kabasti otpad. Situacija na deponiji Golo brdo je prema rečima direktora tog preduzeća Faruka Suljovića daleko bolja.

Sve ovo, ističe Suljović, prati i poboljšana naplata. Podseća, da je u toku kampanja ”Plaćen račun, čist grad, mirna savest”, te da je i dalje moguća prijava za e račun.

Podsetimo, javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” Novi Pazar, uvelo je novinu koja omogućava i olakšava građanima da plate račun za pruženu uslugu. Putem sajta www.jkpgradskacistoca.rs građani se mogu prijaviti za dobijanje mesečnog računa na e mail adresu.

Škole čiste uoči početka nastave
Škole čiste uoči početka nastave

Poslovi na pranju, čišćenju i uređenju školskih dvorišta biće nastavljeni i sutra, kao i u danima vikenda.

 

 

Senada Kalić

Podeli