DruštvoVesti

Ispunjenje višedecenijske želje, asfalt i u Ulici Kej skopskih žrtava

Asfalt je stigao u još jednu novopazarsku ulicu. Meštani Ulice Kej skopskih žrtava kažu da je ovo ostvarenje višedecenijske želje. Zahvaljujući slozi tamošnjih ljudi i komšiluka, te razumevanju nadležnih, ta ulica kompletno je uređena, a danas i asfaltirana. Obišli su ih danas i predastavnici lokalne samouprave.

Meštani te ulice više neće gaziti blato, u toku letnjih meseci neće biti prašine. I ne smao to, kompletno uređenje, kanalizaciona i nova vodovodna mreža olakšaće im životne uslove, prenosi RTV Novi Pazar.

Najmlađi su radnike i mašine čekali od ranih jutarnjih sati. Kažu da će se na asfaltu fudbal zaigrati još večeras.

Radovi se u Novom Pazaru obavljaju na više lokacija. Značajne saobraćajnice dobijaju već svoje obrise. Mehanizacija je u nekoliko naselja, od Luga, preko Selakovca, na Jaliji, uz Rašku i drugim delovima grada.

U danima vikenda asfaltirane su ulice Biserovačka u Bukrešu , postavljen je i završni sloj asfalta u kraku Pribojske ulice u Lugu. Za asfaltiranje se pripremaju ulica ku naselju Jalija, produžetak od Lepe Brene do Carske ćuprije, krakovi Vojkovačke ulice u Šutenovcu, kao i Kej skopskih žrtava do Radničke, odnosno Zlatiborkse ulice. U pripremi je takođe i ulica 423 u Selakovcu.

Radi se na uređenju šetališta uz reku Rašku kao i most na Jošanici koji se vezuje na Vojkovačku ulicu u donjem Šutenovcu.

 

Senada Kalić

 

Podeli