DruštvoVesti

Održana javno-pokazna vežba policije,vatrogasaca i medicinskih timova

U Novom Pazaru danas je izvedena javno-pokazna vežba Policijske uprave Novi Pazar i Odeljenja za vanredne situacije tog grada.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP u Novom Pazaru, Darko Belić, istakao je da se vežba sastojala u simulaciji gašenja požara na višespratnici-spašavanju i evakuaciji ugroženih u požaru i spašavanju povređene osobe iz smrskanog automobile nakon saobraćajne nezgode.

“Sve ovo nismo uvežbavali niti imali generalnu probu za ovaj događaj. Situacije su realne i nešto sa čim se susrećemo i što je naš posao. Vežba je uspešno izvedena, cilj je u potpunosti ispunjen, a to je uvežbavanje organizacionih jedinica Policijske uprave Novi Pazar, Odeljenja za vanredne situacije i svih subjekata od javnog značaja koji su bitni a koji prvenstveno učestvuju u ovakvim akcijama, odnosno intervencijama u našem gradu. Raduje me da je svaki plan vežbe u potpunosti realizovan bez ikakvih poteškoća”, rekao je Belić.

Belić je naveo da godinama u Novom Pazaru nije organozovana slična aktivnost, ali da to ne znači da pripadnici Sektora za vanredne situacije i drugih službi MUP ne uvežbavaju realne situacije kako bi bili efikasni i blagovremeno regaovali.

“Vatrogasno spasilački bataljon redovno izvodi vežbe, a na inicijativu PU Novi Pazar realizovana je i javno – pokazna vežba u cilju informisanja i edukacije građana ali i međusobno uvežbavanje organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i ostalih subjekata od javnog značaja”, naveo je Belić.

Građani su bili u prilici i da vide opremu kojom raspolažu spasilačke jedinice, kao i da se upoznaju sa njihovim načinom rada.

Preuzeto: Tanjug

Foto: Grad Novi Pazar

 

 

Podeli