DruštvoVesti

Saveti za negu kože i zaštitu od sunca, osigurajte zdrav i blistav ten tokom cele godine

Pod suncem koje neumoljivo sija, koža nam pruža zaštitu, ali istovremeno je i prva linija odbrane od štetnih UV zraka. Negovanje kože i adekvatna zaštita od sunca ključni su za očuvanje zdravlja i lepote kože tokom cele godine. Donosimo vam nekoliko dragocenih saveta koji će vam pomoći da zadržite blistav i mladolik ten, dok uživate u toplim danima.

Upotreba kvalitetnih proizvoda za negu kože, hidratacija, izbegavanje izlaganja suncu u najačem periodU, upotreba kvalitetnih proizvoda za zaštitu od sunca, nošenje zaštitne odeće i sunčanih naočara, redovni tretmani i pregledi, nega kože posle sunčanja… recepti su za zdravu svežu i blistavu kožu. Priprema kože pre izlaganja suncu je neophodna.

Kreme sa zaštitnim UV faktorom neizostavan su deo putne apoteke, naročito ukoliko se pripremate za odlazak na more. Što jači faktor to bolja zaštita.

Kozmetolog Nina Kršić podseća da svaka dobra nega kože počinje odabirom odgovarajućih proizvoda. Preporučuje da u saradnji sa stručnim licem proučite svoj tip kožei birate proizvode koji odgovaraju vašim potrebama. Zaštita i priprema kože je, podseća, neophodna i pre šminkanja.

Ne zaboravite na redovno čišćenje lica, hidrataciju i korišćenje antioksidativnih sastojaka za borbu protiv slobodnih radikala.

I zapamtite, pravilna nega kože i zaštita od sunca nisu važni samo tokom letnjih meseci već tokom cele godine. Uz ove savete, vaša koža će ostati zdrava, negovana i blistava tokom svih 12 meseci.

 

Senada Kalić

 

Podeli