DruštvoVesti

Program pripravnika sa srednjom stručnom spremom

Nacionalna služba zapošljavanja, filijala Novi Pazar, nudi Program pripravnika sa srednjom stručnom spremom. Ova služba posvećuje veliku pažnju podsticanju zapošljavanja mladih. Trenutno na evidenciji ove filijale ima  blizu 30 posto mladih nezaposlenih od ukupnog broja nezaposlenih građana. Kako bi izašli u susret poslodavcima u privatnom sektoru kojima su potrebni pripravnici, Nacionalna služba zapošljavanja nudi program pripravnika sa srednjom stručnom spremom. 

Jedan od korisnika ovog programa već tri godine jeste i medijska kuća A1TV Net. Direktor Enes Radetinac kaže da je ovaj program Nacionalne službe zapošljavanja veoma dobar i poziva poslodavce da se bolje informišu o njemu i iskoriste priliku koju nudi ova služba. “Moj savet svim poslodavcima je da se što pre prijave za ovaj program iz razloga što će sebi olakšati time što određeni period neće morati da plaća radnika jer će to refundirati Nacionalna služba za zapošljavanje. Smatram da je baš to jako bitno u periodu kada je situacija u zemlji pa i na globalnom nivou teška”, rekao je Radetinac.

Ovu priliku da se okuša u novinarskom poslu iskoristila je i Mejrema Nicević kojoj je ovo prvo radno iskustvo nakon završenog školovanja i kojoj je, kako ističe, iskustvo pozitivno. “Ono što želim da istaknem jeste da mi se ovaj program jako sviđa u smislu što Nacionalna služba zapošljavanja pruža priliku svim mladima da dođu do posla, do kojeg je danas, kao što znate, veoma teško doći”, kazala je Mejrema Nicević. Pozvala je sve poslodavce iz Novog Pazara kao i mlade, zainteresovanje sugrađane da izdvoje vreme i posete ovu službu gde će dobiti kompletne informacije vezane za Program pripravnika sa srednjom stručnom spremom.

Portparolka Nacionalne službe zapošljavanja, filijale Novi Pazar, Aida Bojadžić, danas je posetila korisnika programa pripravnik sa srednjom stručnom spremom vlasnika medijske kuće A1TV Net Enesa Radetinca, odakle je pozvala sve ostale novopazarske privrednike da posete Filijalu, informišu se o ovom programu i iskorite priliku da nađu dobrog radnika. “Mi trenutno na evidenciji  imamo  blizu 30 posto mladih nezaposlenih od ukupnog broja nezaposlenih građana. ovo je prilika koju bi trebalo da iskoriste i poslodavci i mladi koji nemaju posao”, kazala je Aida Bojadžić. Ona je istakla da je jedina obaveza poslodavca da nađe radnika starosne dobi do 30 godina i ništa više. “Ovaj program je trenutno jedan od najpovoljnijih u smislu iznosa opredeljenih sredstava koji dobija poslodavac”, naglasila je Bojadžićeva.

Poslodavac nakon završenog pripravničkog staža, radnika nije u obavezi da zadrži ali ukoliko bude zadovoljan njegovim radom, može sa njim sklopiti ugovor za stalni radni odnos, što bi bilo na obostrano zadovoljstvo. Poslodavac bi dobio dobrog radnika, a druga strana posao na neodređeno vreme.

Biljana Veljović

 

Podeli