DruštvoVesti

Potpisan ugovor za nastavak radova u Ulici generala Živkovića

U Ministarstvu privrede danas je potpisan ugovor o rekonstrukciji drugog dela Ulice generala Živkovića. Uskoro će započeti poslovi na izgradnji celokupne infrastrukture u drugoj fazi rekonstrukcije ove veoma važne ulice. Projekat je vredan nešto više od 48 miliona dinara.

„Ministarstvo privrede je donelo Uredbu i objavilo javni poziv početkom godine. Aplisirali smo  sa urednom projektno-tehničkom dokumentacijom za rekonstrukciju  prilaza poslovnoj zoni u Muru, odnosno drugog dela Ulice generala Živkovića. Ministarstvo je odlukom ministra raspodelilo sredstva i mi smo danas potpisali ugovor“, kazao je za RTV Novi Pazar koordinator za infrastrukturne projekte Grada Novog Pazara Nihat Hasanović.

Nosilac posla biće novopazaraska firma „Ukras“. Radovi će početi čim se obave proceduralni poslovi  – prijavi gradilište, donese plan privremenih mera, imenuju stručni i nadzorni organ, i iozvođač imenuje odgovorno lice.

Radovi će, kako je planirano, trajati 60 dana.

„Ostalo je da se  završi još 660 metara. Tako će biti kompletno rekonstruisana jedna od najdužih i najprometnijih ulica u gradu“, kazao je Hasanović.

Prošle godine zamenjene su sve podzemne instalacije i rekonstruisan je prvi, značajan deo ove ulice.

U toku realizacija više projekata

Ovo nije jedini projekat na kome će se raditi. Važni poslovi u okviru durgih projekata već su započeti. Hasanović je podsetio da se trenutno radi u više delova grada.

„Juče su mašine ušle u četiri nove ulice. Završena je Dubrovačka 425, koja je dobila sfalt i kompeltnu vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu“, objasnio je Hasanović.

Uskoro će se raditi i na izgardnji trotoara u nasljima Selakovac i Mur, kao i na ulazu u grad iz pravca Raške.  Raspisana je javna nabavka.

U narednom periodu radiće se i na semaforizaciji. Prema rečima našeg sagovornika, najvažnija lokacija je Teferič, gde će saobraja biti potom mnogo bezbedniji.

 

Podeli