DruštvoVesti

Novopazarac na korak od studija na Oksfordu: Omer ima znanje, ali mu je novac prepreka

Omer Mihović, učenik završne godine gimnazije u Novom Pazaru, dobio je retku šansu za studije na Oksfordu, jednom od najboljih univerziteta u svetu. Omer je ispunio sve akademske kriterijume, međutim, srećan završetak zavisi od finansija. Samo za prvu godinu studija potrebno mu je oko oko 70.000 evra.

Omer Mihović

Petice u dnevniku i brojne diplome sa takmičenja govore više od reči o Omeru Mihoviću koji je postigao zavidne rezultate na prijemnom testiranju na Oksfordu. Pripreme su trajale dve godine, pod velom tajnosti za okruženje koje ga nije shvatalo ozbiljno, prenosi RTS.

Među poznatim ličnostima koje su studirale na ovom prestižnom univerzitetu bili su i Albert Ajnštajn, Toni Bler, Hju Grant i mnogi drugi koji su imali doprinos u raznim oblastima nauke, kulture i sporta. potrudimo se zajedno da prvi sa ovih prostora, naš Omer Mihović stane rame uz rame sa svetskim velikanima.

O njegovim planovima i željama, o izboru koji pravi i putu kojim bi ovaj mladi čovek voleo da ide, razgovarao je gradonačelnik Nihat Biševac. Sasvim očekivano i u skladu sa svim dosadašnjim naporima da ulaže u pametne, originalne i perspektivne pojedince, Grad će Omeru pružiti finansijsku podršku.

„Možemo svi u Novom Pazaru i regionu biti ponosni na našeg Omera, njegove sposobnosti i zalaganja da ostvari svoje snove. Budućnost našeg grada i naše zemlje su ljudi poput njega i Grad će, u skladu sa zakonskim kapacitetima podržati ovog divnog, mladog čoveka na njegovom putu ka uspehu. Njegov odlazak na Oksford je otvaranje nove stranice za našu omladinu i istorijski momenat zsjednice. Njegov dosadašnji uspeh dokaz je da, kada nešto silno želite i u stremljenjima ulažete sebe bezrezervno, ništa nije nedostižno“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac. Gradonačelnik je izrazio uverenje da će Novopazarci, u skladu sa svojim mogućnostima, podržati Omera Mihovića i pozvao ih da finansijski učestvuju u ostvarenju životnog cilja ovog sjajnog momka.

 

Podeli