DruštvoVesti

Grad će podržati Omera na putu ka Oksfordu

Mladi Omer Mihović prvi je Novopazarac koji ima prliku da studira na Oksfordu. Na korak je do ostvarenja sna a rezultati koje je ostvario na testitanju, još jedna su u nizu potvrda su da je pred njim svetla budućnost. O njegovim planovima i željama, o izboru koji pravi i putu kojim bi ovaj mladi čovek voleo da ide, razgovarao je gradonačelnik Nihat Biševac. Sasvim očekivano i u skladu sa svim dosadašnjim naporima da ulaže u pametne, originalne i perspektivne pojedince, Grad će Omeru pružiti finansijsku podršku.

„Možemo svi u Novom Pazaru i regionu biti ponosni na našeg Omera, njegove sposobnosti i zalaganja da ostvari svoje snove. Budućnost našeg grada i naše zemlje su ljudi poput njega i Grad će, u skladu sa zakonskim kapacitetima podržati ovog divnog, mladog čoveka na njegovom putu ka uspehu. Njegov odlazak na Oksford je otvaranje nove stranice za našu omladinu i istorijski momenat zsjednice. Njegov dosadašnji uspeh dokaz je da, kada nešto silno želite i u stremljenjima ulažete sebe bezrezervno, ništa nije nedostižno“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac. Gradonačelnik je izrazio uverenje da će Novopazarci, u skladu sa svojim mogućnostima, podržati Omera Mihovića i pozvao ih da finansijski učestvuju u ostvarenju životnog cilja ovog sjajnog momka.

Omer, kome je samo za prvu godinu studija potrebno oko 70.000 evra, koji je u prliku da se dalje usavršava uložio pune dve godine, je optimista. Rok da obezbedi sredstva je do kraja jula a do tada, istini za volju, nije ostalo još mnogo vremena. Zato, neka priča o Omeru bude i poziv svima koji mogu, da našem drugaru pruže konkretnu finsnsijsku podršku.

Među poznatim ličnostima koje su studirale na ovom prestižnom univerzitetu bili su i Albert Ajnštajn, Toni Bler, Hju Grant i mnogi drugi koji su imali doprinos u raznim oblastima nauke, kulture i sporta. potrudimo se zajedno da prvi sa ovih prostora, naš Omer Mihović stane rame uz rame sa svetskim velikanima.

Podeli