DruštvoVesti

Sutra pretežno sunčano, najviše 30 stepeni

Vreme u subotu u većem delu dana pretežno sunčano. Kako navodi Republički hidrometeorološki zavod, pljuskovi sa grmljavinom još danas će lokalno biti intenzivni uz pojavu grada i uz izrazito neujednačenu količinu padavina, a od sutra će uslediti stabilizacija vremena. Najniža temperatura biće od 14 do 19, a najviša od 27 do 30 stepeni, javlja Radio-televizija Novi Pazar.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, do subote, 15. jula, biće pretežno sunčano i sve toplije, naročito sledeće sedmice, kada će maksimalna temperatura u većini mesta biti od 32 do 37 stepeni.

-Kratkotrajne padavine-

Pljuskovi sa grmljavinom još danas će lokalno biti intenzivni uz pojavu grada i uz izrazito neujednačenu količinu padavina. Od sutra stabilizacija vremena, saopšteno je.

-Biometeorološka prognoza za danas i sutra-

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti u pojačanju usled nepovolјnog uticaja biometeoroloških prilika. Poseban oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom, reumatski bolovi i neraspoloženje. U saobraćaju se preporučuje povećanje opreznosti.

Očekuje se pobolјšanje biometeoroloških prilika koje će pogodovati hronično obolelim i osetlјivim osobama. Moguće su izvesne tegobe kod astmatičara i srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Nesanica se može javiti kao meteoropatska reakcija.

A.N. / Tanjug

Podeli