DruštvoVesti

Više novca za pružaoce socijalnih usluga

Za usluge socijalne zaštite u Novom Pazaru, Ministarstvo za rad boračka i socijalna pitanja ove godine opredelilo je 17, 2 miliona dinara, što je najviše do sada. Ugovore licenciranim pružaocima usluga  uručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Uz veća finansijska sredsva biće unapređen kvalitet, ali i povećan broj korisnika socijalnih usluga – rečeno je na sastanku. Uslugu ”pomoć u kući” koju Centar za socijalni rad realizuje od 2012. godine, sada će moći da koristi još četrdesetak novih korisnika.

”Ova sredstva će značajno pomoći da određene kategorije građana uključimo i da nastavimo da pružamo što kvalitetnije usluge. Potrebe su velike, a ovo je inkluzivan proces i preventivni vid sprečavanja odlaska u instituciju socijalne zaštite, već oni ostaju u svom prirodnom okruženju”, izjavio je direktor Centra za socijalni rad Adnan Dizdarević.

Osim Centra za socijalni rad ugovore o uslugama socijalne zaštite na lokalnom nivou potpisali su, takođe licencirani pružaoci usluga iz Udruženja psihologa Novi Pazar i Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama ”Tahir Taša Delić”.

Novi Pazar važi za jednu od lokalnih samouprava kojoj je socijalna zaštita važna budžetska stavka. Srazmerno tome uvećava se i republički transfer za te namene. Ove godine opredeljeno je 17,2 miliona dinara iz republičkog  i 30 miliona dinara iz gradskog budžeta.

”Mi se trudimo. Sigurno je da smo jedna od lokalnih samouprava koja izdvaja najviši deo sredstava za ova socijalna davanja. Cilj nam je da unapredimo kvalitet usluga i da uključimo  što više građana kojima su takve usluge potrebne ”, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Gradonačelnik je istakao da je Ministarstvo za rad boračka i socijalna pitanja izdvojilo ove godine za 3 miliona dinara više sredstava. Zahvalio je predstavnicima ministarstva, ali i pružaocima usluga u Novom Pazaru, koji, kako je naglasio rade veoma human posao.

Uslugama socijalne zaštite biće obuhvaćena 304 lica.

 

Podeli