Društvo

Mačković: WMF Zeman se bliži, a prijave za “Glas Zemana” otvorene još desetak dana

Bliži se šesto izdanje World Music Festa Zeman, jednog od najiščekivanijih muzičkih događaja posvećenih balkanskoj muzici. Uoči ovog spektakla, talentivani umjetnici imaju još samo desetak dana da se prijave na takmičenje “Glas Zemana” i pokažu svoje vještine interpretacije.

Mr Kenan Mačković, koordinator WMF Zeman, za Rtv Novi Pazar, ističe važnost ovog takmičenja za promociju mladih talenata i muzike Balkana

“Pozivam sve mlade, talentirovane umjetnike da ne propuste ovu sjajnu priliku i prijave se na takmičenje ‘Glas Zemana’. Imate još samo desetak dana da snimite kratki video izvedbe svoje omiljene pjesme iz balkanske muzike i pošaljete ga zajedno s kraćom biografijom na e-mail adresu glaszemana@gmail.com“, izjavio je Mačković.

Snimci mogu biti a cappella ili uz muzičku pratnju, a žiri će ocjenjivati interpretaciju, tehniku i strast umjetnika prema balkanskoj muzici. Nagrade za ovogodišnje takmičenje su izuzetno vrijedne, s prvim mjestom  700€, drugim mjestom 500€, a trećim mjestom 300€.

Pobjednici takmičenja “Glas Zemana” će, osim novčanih nagrada, dobiti izvanrednu priliku da nastupe na samom World Music Festu Zeman, pred brojnom publikom koja će biti prisutna. Ovo je izvrsna prilika za mlade umjetnike da se istaknu, steknu vrijedno iskustvo nastupa i otvore vrata karijeri u balkanskoj muzici.

Nemojte čekati posljednji trenutak, prijavite se odmah i možda baš vi budete pobjednik ovogodišnjeg takmičenja “Glas Zemana”! Vidimo se u Novom Pazaru !

G!cić

Bonus video:

 

Podeli