DruštvoVesti

Čišćenje kanalizacione mreže u svim delovima grada

Čišćenje kanalizacione mreže kako bi sistem mogao da primi veću količinu vode, uoči najavljenih novih padavina, je u toku, i to u više novopazarskih naselja.

Usled obilnih padavina  gradske ulice neretko budu pod vodom. Tako je bilo i prošle nedelje kada je Novi Pazar pogodilo nevreme. Kišna kanalizacija ne može da primi toliku količinu vode, pa su ekipe JKP ‘’Vodovod i kanalizacija’’ danima na terenu gde rade na čišćenju šahti, a sve u cilju najboljeg fuznkcionisanja  sistema kišne kanalizacije.

Čišćenje kišne kanalizacije, JKP Vodovod i kanalizacija
Čišćenje kišne kanalizacije, JKP Vodovod i kanalizacija

Obilne padavine uzrokuju brojne poteškoće. Javno konumalno preduzeće Vodovod i kanalizacija angažovalo je sve raspoložive ekipe koje danonoćno na terenu rade, a u sve u cilju postizanja najvišeg nivoa pružanja usluga građanima u pogledu vodosnabdevanja i funkcionisanja mreže i sistema kišne kanalizacije, kazao je za RTV Novi Pazar rukovodilac održavanja vodovodne mreže u JKP Vodovod i kanalizacija  Ergin Škrijelj.  Cilj je rašavanje problema koje su izazvale obilne padavine, objašnjava on.

Angažovana je i specijalizovana mehanizacija. Ekipe koje su na terenu, rade u toku dana, a brojne ekipe dežuraju kako bi odreagovali u slučaju potrebe.

Nekoliko je kritičnih područja u gradu, objašnjava rukovodilac održavanja vodovodne mreže u JKP Vodovod i kanalizacija Ergin Škrijelj.

”Obilazimo nakon svakih većih padavina Ulicu Veljka Vlahovića, takođe raskrsnicu te i Prvomajske ulice, centar grada. Takođe, i u naselju Svojbor. Tu se slivničke rešetke brzo zaprljaju od tampona ili peska. Bude i smeća u tim šahtama. Tako da se trudimo da u tim kritičnim mestima odmah reagujemo kako bi adekvatno i brzo osposobili sistem kanalizacione mreže, da sve funkcioniše kako i treba” kaže Škrijelj.

Na ovim poslovima ekipe novopazarskog Vodovoda biće angažovane i narednih dana.

 

Senada Kalić

 

Podeli