Izlila se Trnavica

Izlila se reka Trnavica nakon obilnih padavina koje su pogodile Novi Pazar danas popodne.

U naselju Ćeremidžinica voda je izašla iz korita i ulila u dvorišta i domaćinstva.

U roku od samo deset minuta poplavni talas koji je zahvatio Novi Pazar rezultirao je izlivanjem bujične i nepredvidive Trnavice. Voda je ulila u domaćinstva koja se nalaze pored ove reke na Ćeremidžinici, u Ulici Narodnog fronta, u naselju Trnava.

Građani sa kojima smo razgovarali kazali su za RTV Novi Pazar da je sve trajalo nekoliko minuta.

Vatrogasno spasilačke jedinice su na terenu.

Izlila se Trnavica, Novi Pazar
Izlila se Trnavica, Novi Pazar

Tokom čitave noći ekipe i mehanizacija  su na terenu. Policija, vatrogasci, komunalna milicija, javna preduzeća, privatnici sa svojim mašinama, sa meštanima su crpnim pumpama koje su podelejne u ovim nasljima izvlačili vodu iz kuća i dvorišta. Mehanizcaija je radila na čišćenju, postavljane su i vreće sa peskom, pristupilo se pranju cisternama.

Devastirani su seoski putevi. U pojedinim delovima Trnave pokrenula su se klizišta. Ugrožena je putna infrastruktura u pojedinim ulicama na Ćeremidžinici, došlo je i do oštećenja vodovodnih cevi.

Voda i bujica je odsekla nekoliko sela. Gradski Štab za vanredne situacije Novog Pazara je na terenu, Tokom čitavog dana radi se na sanaciji i prati se situacija s obzirom da su do ponedeljka najavljene obilne padavine.

 

Senada Kalić

Podeli