Sport

Liga malih šampiona za oko 200 mališana

Liga malih šampiona, novi projekat Sportskog saveza Srbije, izazvala je veliko interesovanje polaznika novopazarske Predškolske ustanove Mladost.

Cilj tog projekta je da deca predškolskog uzrasta iz 11 gradova u Srbiji počnu sa sportskim aktivnostima u službi zdravog odrastanja.

U gradskom finalu na Sportsko-rekreativnom centru takmičilo se oko 200 pazarskih predškolaca.

Oni su se na terenu sa veštačkom travom nadmetali na motoričkim poligonima i u štafetnim trkama.

Na motoričkom poligonu kod predškolaca pobedile su “Pčelice osice”, a drugo i treće mesto zauzeli su “Leptirići Mladost” i “Ljiljančići”.

U grupi starosti od pet do šest godina, tim redosledom, istakli su se “Leptirići”, “Šampioni” i “Vesela družina”.

Što se štafetnog trčanja predškolaca tiče, bez premca su bile “Pčelice osice”. Pobedničku ekipu sledili su “Oblačić Dečja radost” i trećeplasirana “Duga Meša Selimović”.

Među petogodišnjacima i šestogodišnjacima izdvojilo se “Sunašce”, ali i “Leptirić Abu Dabi” na drugom i “Zvezdice Čarolija” na trećem mestu.

Pobednici će tokom ovogodišnjeg Sajma sporta u Beogradu, koji je u terminu između 22. i 24. septembra, biti akteri državnog finala.

Uz podršku Ministarstva sporta Srbije, Sportski savez Srbije je Ligu malih šampiona u Novom Pazaru organizovao posredstvom Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije, gradske predškolske i sportskih ustanova.

M. Minić

 

Podeli