SvetVesti

Tanjug: Jevrejski doseljenici napali Palestince

Jevrejski maskirani doseljenici iz ilegalnog, divljeg naselja Homeš napali su Palestince u susednom selu Burka. Izraelska vojska je saopštila da je razdvojila sukobljene strane. Medicinske službe su saopštile da su u jučerašnjem napadu maskiranih jevrejskih doseljenika iz ilegalnog, divljeg naselja Homeš na palestinsko selo Burka na severu Zapadne obale povređena tri Izraelca i 59 Palestinaca, prenosi dnevnik Tajms of Izrael.

Na snimcima sa nadzornih kamera koje je podelila organizacija za čuvanje naselja Mir Sada vidi se da jevrejski doseljenici maskirani, od kojih su neki naoružani palicama, kako trče u Burku, dok drugi bacaju kamenice na kuće.

Portparol izraelske vojske potvrdio je za Tajms of Izrael. Da su na raskrsnici u blizini sela Burke izbili nasilni sukobi kada su jevrejski doseljenici napali Palestince.

“Tokom incidenta, učesnici su se gađali kamenicama. Pripadnici vojske su poslati na lice mesta da razdvoje sukobljene strane i tom prilikom su koristili sredstva za rasterivanje mase”, rekao je portparol izraelske vojske.

-U pucnjavi izraelske vojske ranjena četiri Palestinca-

U pucnjavi izraelske vojske na okupiranoj Zapadnoj obali u utorak su ranjena četiri Palestinca, objavili su palestinski izvori u utorak.

“Dvojica Palestinaca su povrijeđena u utorak. Povrijeđeni su u izraelskoj pucnjavi tokom vojne racije u gradu Qabatiya, južno od okupiranog grada Jenina na Zapadnoj obali”. To je objavila palestinska novinska agencija Wafa.

Tanjug

Foto: ilustracija 

Podeli