SvetVesti

U pucnjavi izraelske vojske ranjena četiri Palestinca

U pucnjavi izraelske vojske na okupiranoj Zapadnoj obali u utorak su ranjena četiri Palestinca, objavili su palestinski izvori u utorak.

“Dvojica Palestinaca su povrijeđena u utorak. Povrijeđeni su u izraelskoj pucnjavi tokom vojne racije u gradu Qabatiya, južno od okupiranog grada Jenina na Zapadnoj obali”. To je objavila palestinska novinska agencija Wafa.

Agencija navodi da su u pucnjavi izraelske vojske dvojicu mladih Palestinaca izraelske snage upucale dok su bili u vozilu, što je izazvalo sukobe.

Dodaje se da su izraelski vojnici ispalili metke, šok i gasne bombe na Palestince.

Izraelska vojska digla je u vazduh kuću mladog Palestinca kojeg je izraelska policija ubila u martu.

“Kaznenom mjerom, izraelske okupacione snage digle su danas u vazduh porodičnu kuću ubijenog palestinskog mladića Mutaza Khawaje u selu Ni’lin, zapadno od okupiranog grada Ramallaha na Zapadnoj obali, navodnog zbog ubistva jednog Izraelca”, objavila je Wafa.

Taj potez izazvao je sukobe između palestinske omladine i izraelskih vojnika pri čemu su ranjene dvije osobe.

Khawaja su 9. marta ubile izraelske policijske snage, navodno zbog pucnjave u Tel Avivu, u kojoj je ubijen jedan Izraelac, a više ih je ranjeno.

Na Zapadnoj obali primjetna je eskalacija i češće operacije izraelskih snaga od početka godine. Juče su trojica Palestinaca ubijena u raciji izraelskih snaga blizu Nablusa.

Anadolija

Podeli