Sport

Hena Kurtagić o debiju u Ligi nacija: Nisam očekivala šansu

Reprezentativka Srbije u odbojci Hena Kurtagić rekla je danas da nije očekivala da će dobiti šansu da debituje protiv SAD, u prvom kolu Lige nacija u Antaliji.

“Svakako da sam jedna od najmlađih igračica u reprezentaciji Srbije. Šansu je potrebno da sačekam i zaslužim”, rekla 18-godišnja Kurtagić.

Ona je zaigrala u finišu petog seta, kada je izblokirala najefikasniju odbojkašicu SAD Eni Druz, koja je upisala 24 poena.

“Što se tiče tog poena iz bloka, mislim da su uzbuđenje i adrenalin učinili svoje”, ocenila je mlada srednja blokerka iz Novog Pazara.

Srbija je na startu Lige nacija izgubila od SAD sa 2:3 u setovima (20:25, 25:19, 25:21, 21:25, 12:15).

Selekciju koju predvodi Đovani Gvideti večeras od 19.00 čeka domaćin Turska.

Svaka od 16 reprezentacija odigraće po 12 utakmica tokom tri takmičarske sedmice u Ligi nacija, a najboljih osam igraće od 12. do 16. jula na završnom turniru u Arlingtonu, u SAD.

“Atmosfera je odlična. Očekivanja su na najvišem nivou, nebitno je li kadetsko, juniorsko, mlađeseniorsko ili seniorsko takmičenje, ma kojeg tipa”, navela je Kurtagić.

“Svakako je želja polufinale, finale, pa onda i zlato. Mislim da Srbije trenutno ima najjači sastav i da može da osvoji svako takmičenje”, dodala je ona.

Do kraja prve sedmice Lige nacija, Srbija će u Antaliji igrati još protiv Poljske (3. jun, 13.00) i Kanade (4. jun, 16.00).

M. Minić

Foto: OSS

Podeli