Sport

Odlična sezona Asima Đulovića: EP u Nišu šansa za dobar rezultat

Košarkaš iz Novog Pazara Asim Đulović osvojio je ove sezone regionalnu ABA ligu i Juniorsku ligu Srbije sa Megom, uz titule najkorisnijeg igrača (MVP) i najboljeg strelca finalnog turnira šampionata države u Beogradu.

“U juniorskoj konkurenciji imali smo samo dva poraza tokom čitave sezone. Osvojili smo titule na domaćoj sceni i ABA ligi, stigla su i ta indivudualna priznanja. Zadovoljan sam, a mislim i svi ostali u klubu”, rekao je Đulović.

Sedamnaestogodišnji krilni igrač visok 204 centimetara počeo je u Novom Pazaru 2012, da bi preko Starog Rasa pre dve godine stigao do Mege.

Podsećamo, u debitantskoj 2021/22 bio je MVP završnice prvenstva Srbije za kadete, koje je osvojio sa Megom. U juniorskoj konkurenciji uzeo je trofej u regionalnoj ABA ligi i šampionski prsten u Evroligi.

Briljantne partije u Kaunasu i debi u KLS

Na nedavnom finalnom turniru Evrolige u Kaunasu doprineo je pobedama nad Žalgirisom (73:70) i Huventudom (94:75), ali je zbog poraza od Nekst dženerejšn (Next generation) tima (81:89) propala šansa za odbranu evropskog trona.

Đulović je na tri utakmice u Litvaniji prosečno postizao skoro 20 poena, uz četiri skoka.

On je odigrao i 24 meča u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS), a za prosečno 11,5 minuta beležio je nešto više od četiri poena za Beograd. Dvocifren je bio protiv Zlatibora sa 14, Čačka 94 sa 18 i užičke Slobode, kojoj je ubacio 11 koševa.

“Nedostajala nam je jedna pobeda za finale Evrolige. U KLS sam odigrao prve minute, što je mnogo značajno za mene. Razlika u odnosu na juniore ogleda se najviše u intenzitetu i snazi. Mislim da sam se dobro adaptirao na seniorsku košarku”, ocenio je Đulović.

Od 22. do 30. jula u Nišu sledi Evropsko prvenstvo za uzrast do 18 godina.

“Pripreme kreću sredinom juna. Imamo velike ambicije. Mislim da možemo do medalje, pa čak i do zlata. Talentovana smo generacija, treba to i da pokažemo”, rekao je Asim Đulović.

M. Minić

FOTO: www.bcmegabasket.net

 

Podeli