DruštvoVesti

Sporazum za dobrobit učenika u IT sektoru

Sporazum je potpisan u cilju intenzivnijeg uključivanja učenika novopazarske Gimnazije i Škole za dizajn tekstila i kože, te razvoju njihovih veština i sposobnosti. Potpisnisi sporazuma su Grad Novi Pazar, Regioanlna razvojna agencija SEDA, Regionalni inovacioni smart city centar i pomenute škole.

Realizacija potpisanih ugovora počeće već narednih meseci. Tada će i početi prijave na konkurse međunarodnih institucija i zajednički programi koji se tiču talentovanih učesnika.

U pomenutim školama postoje smerovi koji su izuzetno interesantni za Smart sity centar. Ovo je za RTV Novi Pazar kazao direktor SEDA-e, Samir Kačapor.

Kačapor je apelovao na roditelje da upisuju decu u pomenute smerove, ali i u strukovne zanate u oblasti drvne industrije, za čijim kadrovima je potražnja u ovom trenutku velka, prenosi RTV Novi Pazar.

Sporazum o saradnji, Novi Pazar
Sporazum o saradnji, Novi Pazar

Sporazum i ideja prepoznati kao prioritetni

Ovu ideju Grad Novi Pazar prepoznao je kao prioritetnu i izuzetno važnu, kazao je pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj.

Da je reč o važnom sporazumu potvrdili su i dIrektori novopazarskih srednjih škola, Gimnazije i Škole za dizajn tekstila i kože.

Potpisivanje sporazuma, Novi Pazar
Potpisivanje sporazuma, Novi Pazar

Koordinator Regionalnog inovacionog start up centra Šemsudin Plojović podsetio je da je u toku izgradnja Inovacionog centra i da radovi napreduju. Infrastrukturno će, objašnjava, ova industrija u Novom Pazaru biti zaokružena.  Ono na čemu treba raditi su ljudski resursi, naglašava Plojović.

 

 

Senada Kalić

 

Podeli