DruštvoVesti

Fizička aktivnost i ishrana po krvnim grupama

Seminar na temu “Fizička aktivnost i ishrana po krvnim grupama” održan je u novopazarskom bodi bilding  fitnes klubu “Warrior gym”. Organizator seminara je trener i vlasnik kluba Muzafer Čepeljac. Predavač na ovu temu bio je priznati nutricionista i fitnes trener Peđa Milošević iz Jagodine. Seminaru je prisustvovao veliki  broj posetilaca koji pridaje značaj zdravim stilovima života. Ovaj događaj bio je podržan i od Sportskog saveza Grada Novog Pazara.

Pored redovne zdrave ishrane, fizička aktivnost je jedan od glavnih faktora za dobro zdravlje. Na seminaru  se moglo  naučiti dosta korisnih stvari vezanih za zdrave stilove života. Predavanje iskusnog fitnes trenera i nutricioniste Peđe Miloševića, bilo je od velikog značaja ne samo za one koji se već bave sportom, već i one koji to planiraju. Milošević je prvenstveno promoviso ishranu po krvnim grupama, što je i bio cilj ovog seminara. “Ja ovaj način ishrane upražnjavam već 18 godina. Naravno, treniram i bavim se redovno fizičkom aktivnošću. Verujte da sve ove godine nisam imao ni jedan zdravstveni problem. Zato sebe smatram srećnim čovekom”, kazao je Milošević.

 

On je govorio i o raznim dijetama kojima danas često pribegavamo na svoju ruku. Istakao je da nije protiv bilo koje dijete. Ipak je napomenuo da je treba odabrati uz savete stručnih lica poput nutricionista. “Oni će prema vašem genetskom kodu, krvnoj grupi i ostalih parametara za vas predložiti najbolji način ishrane”, dodao je on.

“Svi znamo da je danas fitness stil života sve popularniji kako kod mladih tako i starijih. Moji saradnici i ja na čelu  bodi bilding kluba “Warrior gym”, godinama već radimo na tome da promenimo navike klijentima kako po pitanju fizičke aktivnosti tako i ishrane”, rekao je Muzafer Čepeljac. On  već ima  zabeleženih preko sto transformacija. Njegova prošlogodišnja kruna je članica kluba koja je uz maksimalno zalaganje i totalnu promenu načina života, smršala čak 41 kilogram. Čepeljac takođe podržava princip ishrane po krvnim grupama.

Ako i vi želite da nemate, ili bar smanjite zdravstvene probleme, pravo je vreme da se okrenete zdravom načinu života. Kako i na koji način, saznajte više iz emisije DNK koja je na programu RTV Novi Pazar u petek  od 21:30.

Biljana Veljović

 

Podeli