DruštvoVesti

Rekreativni centar: Oaza u centru grada

Rekreativni centar u Novom Pazaru svojom lepotom i sadržajima privlači sve veći broj posetilaca. Odavno je omiljeno mesto za odmor, rekreaciju i opuštanje. Osim toga, nadomak grada su i mnogi drugi tereni, staze za šetnju i trčanje. Za sve one koji vole da se opuste u prirodi i uživaju u fizičkim aktivnostima.

Prema rečima direktora Ustanove za sport, Emira Mehmedovića, Novi Pazar se može pohvaliti prostorima na otvorenom za sport, rekreaciju i igru najmlađih. Lokalna samouprava ulagala je i stvarala zelene površine, parkove i terene i danas su oni oaze mira i mesto koje s prlolepašnjem vremena posećuje sve više građana. Rekreativni centar oduvek je bio mesto održavanja i sportskih nadmetanja i emsto organizovanja različitih manifestacija i festivala sporta i kulture.

“Lokalna samuprava godinama unazad obezbeđuje prostore i savremene uslove za odmor, opuštanje i rekreaciju za najmlađe i one starije sugrađane. Prostore poput Rekreacionog centra koriste i profesionalni sportisti i rekreativci”, naveo je Mehmedović.

Nadomak centra nalaze se i drugi, jednako kvalitetni i uređeni tereni i oaze mira za mnoge Novopazarce.

Sunce je mnoge izmamilo iz domova pa se za sve njih svakodnevno oaze zelenila dodatno uređuju, na građanima je da daju doprinos tako što će čuvati mobilijar i neće ostavljati otpatke.

tekst: A.N.

foto: Hajriz Ferizović

Podeli