DruštvoVesti

Gimnazijalci obeležili “Maj mesec matematike”

Novopazarska Gimnazija  je iove godine obeležila nacionalnu manifestaciju “Maj mesec matematike”. Organizovane su razne radionice, izloženi su štandovi sa matematičkim maketama I ekspreimentima na štandovima u školskom holu. U okviru manifestacije “Maja meseca matematike” učenici dramske sekcije predstavili svoje autorsko delo-Antička škola. Oni su na veoma kreativan način predstavili vrednosti poznavanja matematičkih vestina i njihovo poimanje kroz različite aspekte nauke i umetnosti.

Hol novopzarske Gimnazije danas je bio prepun štandova na kojima su deca osnovnih i srednjih škola imala izložene razne matematičke makete.  U celodnevnom programu učestvovali su Gimnazijalci, koji su želeli da matematiku približe svima, a posebno đacima osnovnih škola.

Direktorka Gimnazije Dženana Raždaginac kaže da je ovo način da se kroz različite aktivnosti istakne značaj nauke I obrazovanja. Gradska uprava je i ovaj put pomogla i podržala ovaj događaj.

Organizacioni odbor potrudio se da I ovogodišnja manifestacija matematike bude organizovana da đake zaintereseuje , a matematika kao nauka bude promovisana na najbolji način.

Ovogodišnji program obeležila je predstava o matematici, koju su osmislili đaci Gimnazije.

Maj mesec matematike, jedan od najvećih naučnopopularnih događaja u Srbiji, koji se obeležava do 4.juna,

Ovogodišnja tema je upotreba ogromne količine digitalnih podataka u svakodnevnom životu i najrazličitijim oblastima nauke i privrede.

Nju stvara svaka osoba u digitalnom obliku, od aktivnosti na društvenim mrežama, pri onlajn kupovini, u saobraćaju, do vremenskih senzora i velikih naučnih eksperimenata.

 

Podeli