DruštvoVesti

Turistička organizacija Novi Pazar ubira plodove rada

Turistička organizacija Novi Pazar tokom prethodnog perioda pojavljivala se na raznim sajmovima širom zemlje. Na njima je posetiocima prezentovala lepote i bogatstva našeg grada i čitavog kraja. Direktor ove organizacije, Dejan Belojica kaže da se sada ubiraju plodovi rada i ocenjuje da je uspeh neminovan.

“Mi u principu žanjemo rezultate naših aktivnosti tokom zime i proleća, a tu se podrazumeva čitav niz sajmova na kojima smo učestvovali, promocija, prezentacija, turističke ponude našeg grada,  a to rezultira posetom gostiju tokom cele godine”, rekao je direktor Turističke organizacije Novi Pazar, Dejan Belojica.

“Nama su tu dve ciljne grupe jako bitne. Dijaspora nam je važna i za njih organizujemo razne manifestacije dok borave u svom kraju kao što su “Dani dijaspore”, te za gosti iz drugih gradova i susednih država koji mogu uživati u muzičkim manifestacijama poput “Zeman festa”, “Stari grad”, i tako dalje”, kazao je Belojica. On je istakao manifestaciju koja se od prošle godine održava u Novom Pazaru, a to je “Izbor za mis i mistera dece sa Daunovim sindronom”, u kojoj je ove godine učešće uzela upravo novopazarska Turistička organizacija. Novi sadržaj koji se gostima može ponuditi ove godine je “Golija trejl”, dugoprugaško trčanje gde se prijavio veliki broj učesnika već sada. “Suvišno je pominjati kulturno istorijske spomenike kojima obilujemo, gastronomiju, i verujte da nije dovoljan samo jedan dan za obilazak i uživanje ovde kod nas, tako da nam se gosti uvek vraćaju i mi se na to ponosimo”, dodao je direktor Turističke organizacije Novi Pazar, Dejan Belojica.

Belojica se osvrnuo i na bitna ciljna tržišta koja u ovom trenutku broje najveći broj gostiju. Ove godine Novi Pazar su u velikom broju posetili  državljani Bosne i Hercegovine, konkretno iz Tuzlanskog kantona, Banjaluke, a dosta gostiju ima i iz Centralne Srbije. “Sada smo stavili akcenat i na sever Srbije pa ćemo ovog vikenda biti na sajmu u Novom Sadu gde ćemo odraditi dve vrlo bitne promocije turističke ponude Novog Pazara. Jedna promocija će biti u centru “Promenada” u Novom Sadu, a druga će biti na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu gde se očekuje veliki broj posetilaca”, kazao je Belojica.

Belojica posebno ističe odličnu saradnju sa Turističkom organizacijom Sandžaka te lokalnim turističkim organizacijama poput Sjenice, Nove Varoši, Prijepolja i tako dalje, u čemu i jeste značaj povezivanja zarad zajedničke ponude gostima koji kada jednom dođu u naš kraj, sigurno se ponovo vraćaju jer odavde nose samo pozitivna iskustva.

Biljana Veljović

Podeli