KulturaVesti

Večeras premijera predstave “Bruklin i mačke u kontejnerima”

Regionalno pozorište u Novom Pazaru večeras će premijerno izvesti predstavu “Bruklin i mačke u kontejnerima” po tekstu Vide Davidović a u režiji Jelene Bogavac. Ekipa koja je radila na predstavi nestrpljiva je da pokaže zbog čega će se o ovoj predstavi još dugo govoriti posle premijere, a osim večeras predstava će biti izvedena i u utorak veče. Početak predstave zakazan je za 20h.

Tekst Vide Davidović urban je i savremen, i do sada nešto tako nije izvođeno kod nas, smatraju akteri ove predstave i obećavaju da će se o predstavi dugo govoriti.

Lična sudbina glavne junakinje se poistovećuje sa kolektivnim stanjem društva u kojem živimo, pa je u jednom trenutku predstava komična, a u drugom vrlo tužna i napeta. Radeći na predstavi glumci Regionalnog pozorišta su uživali iako je reč o temama koje nisu lagane.

Video i muziku za predstavu radi Igor Marković, scenografiju i kostime Aleksandar Kovačević, dok je za scenske pokrete zadužena Aleksandra Veljković. Predstava je kamerna, a ulaznica više nema. Predstava počinje u 20h obe večeri.

 

Podeli