DruštvoPolitikaVesti

Melajac: Ulagali smo i ulagaćemo u sport i sportsku infrastrukturu, to je najbolja prevencija

Predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije u Novom Pazaru Vahidin Meljac je na konferenciji za novinare najavio nova ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu u narednom periodu. On je rekao da je stvaranje uslova mladima za bavljenje sportom najbolja prevencija protiv apatije  i neželjenih pojava u društvu.

“Najpre želim da iskoristim priliku da ispred Sandžačke demokratske partije izrazim duboko i iskreno žaljenje i tugu zbog nezapamćenih tragediji koje su desile u našoj državi. Mi kao odgovorna i ozbiljna politička organizacija, osetili smo potrebu da se obratimo našim sugrađanima, a pre svega roditeljima koji su potpuno razumljivo, najviše zabrinuti zbog ovih događaja. Od dana kada smo preuzeli rukovođenje Novim Pazarom, mi u SDP smo uložili nadljudske napore da od ovog grada napravimo bolje mesto za život, sa posebnim akcentom na kvalitet života naših najmlađih sugrađana.
Osim ogromnih ulaganja u obrazovanje i kulturu, kao prioritet smo stavili ulaganje i sport i sportsku infrastrukturu. Samo u sportsku infrastrukturu je u proteklom periodu uloženo više desetina miliona
eura. Izgrađeni su novi stadioni, nove sportske dvorane, sve škole su dobile moderne fiskulturne sale. Gotovo sva naselja su dobila nove terene i dečija igrališta. Budžet grada je višestruko uvećan za sportske klubove. Mi smo zbog toga neretko bili, totalno neargumentovano kritikovani od strane naših političkih neistomišljenika, ali smo uvek bili ubeđeni u ispravnost vođenja takve politike. Da smo bili u pravu govori činjenica da danas u Novom Pazaru više hiljada dece trenira u nekim od spprtskih klubova u vrhunskim uslovima. To je bila i neka naša zamisao, da u vremenima kad je tehnologija sastavni deo života, pre svega omladine, što naravno ne mora nužno da bude nešto negativno, ali smo hteli da damo alternativu u vidu zdravog i sportskog života. Da roditelji znaju gde su im i šta rade njihova deca, koja na taj način bezbolno prolaze kroz za njih najturbulentniji period života. Ono što možemo da obećamo da ćemo sa ovakvim delovanjem nastaviti još jače u narednom periodu. Bukvalno svaku gradsku parcelu koja ispunjava uslove iskoristićemo za izgradnju novih sportskih sadržaja. Nakon ovih par godina, gde su korona i ostale okolnosti uticale na način života, mi ćemo nastaviti sa organizovanjem kulturnih i umetničkih programa. Leto će obilovati brojnim koncertima, koji naravno neće biti na uštrb nekih osobenosti koje mi kao grad i narod imamo, ali nećemo dozvoliti da Pazar postane učmala kasaba, jer Pazar je jedan ozbiljan grad, koji je tako prepoznat širom države i regiona. Naravno nećemo zapostaviti ni starije generacije, organizovaćemo brojne sadržaje i za njih”, rekao je Melajac.

 

Podeli