DruštvoVesti

Rekonstruisana škola u Muru, đaci uče u odličnim uslovima

Delegacija Grada Novog Pazara, predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcem obišla je zaposlene i učenike Osnovne škole „Mur“. U toj školi nedavno je završena rekonstrukcija, pa učenici nastavu pohađaju u daleko boljim uslovima nego ranije.

Cilj lokalne samouprave je da svi učenici imaju jednake uslove za rad i sticanje znanja. Ulaganje u obrazovanje u gradu, prigradskim i seoskim sredinama gotovo jednako, kažu nadležni. U rekonstrukciju škole u “Muru” Grad je uložio oko 17 miliona dinara, a u rekonstrukciji škole učestvovali su i dobrotvori.

“Želimo za sve učenike najbolje uslove za pohađanje nastave. Deca zaslužuju iste uslove. Što se tiče ovog objekta, zamenjena je stolarija, podovi, objekat ima novu kotlarnicu a okončani su radovi na električnim instalacijama. Uloženo je iz gradskog budžeta u ove radove oko 17 miliona dinara. Deo novca potrebnog za rekonstrukciju obezbedili su donatori. U najavi su i radovi za proširenje prostornih kapaciteta škole, kako bi deca iz ovog dela grada bila potpuno zadovoljna, kao i nastavnici, roditelji dece, vannastavno osoblje”, rekao je gradonačelnik Biševac.

-Radovi na nekoliko objekata-

Osim ove, ulaže se i u druge obrazovne ustanove. U toku je rekonstrukcija OŠ „Desanka Maksimović“, vrednost radova iznosi oko 5 miliona eura.

“U saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Srbije, lokalna samouprava će učenicima ove škole obezbediti potpuno novi, veći objekat i savremenu školsku salu. Rekonstruisan je, sem toga, niz seoskih i prigradskih škola”, naveo je Biševac.

Škola je rekonstruisana, izgleda modernije a dobio se i novi prostor za edukaciju. Direktor škole u Muru, Irfan Ljajić ne krije zadovoljstvo ulaganjem u objekat i ističe da su investicijom rešeni mnogi problemi koji su nekada dovodili u pitanje organizovanje nastave u ovoj školi.

Zadovoljni novim uslovima su oni zbog kojih se i ulaže u obrazovanje, učenici koji su budućnost Novog Pazara.

Iz uprave škole osim Gradskoj upravi, zahvalni su posebno donatorima koji su uložili sredstva u rekonstrukciju, većina njih su roditelji đaka koji su želeli da ostanu anonimni.

A. N.

 

 

Podeli