DruštvoVesti

OŠ ”Mur” – Već nedelju dana bez mobilnih telefona

OŠ ”Mur” jedina je na teritoriji Novog Pazara u kojoj se već nedelju dana primenjuje nova odluka o zabrani upotrebe mobilnih telefona. Inicijativu školskog Tima za suzbijanje nasilja, jednoglasno su prihvatili, kako nastavnici i uprava škole, tako i Savet roditelja, ali i svi roditelji koji su se o tome pozitivno izjasnili na roditeljskim sastancima.

Iz dana u dan sve je manje mobilnih telefona u školskim ormarićima. Oni se tu odlažu svakodnevno, pre početka nastave. Nakon poslednjeg časa, vraćaju se vlasnicima. Nova odluka je na snazi od početka ove nedelje. Učenici već spoznaju prednosti, mada u početku reakcije su, kažu, uglavnom bile razočaravajuće.

Asja Dolovac - učenica OŠ ''Mur'' o zabrani upotrebe mobilnih telefona

”Kad su nam saopštili odluku, to je za mene bukvalno bio smak sveta! Posle nedelju dana postalo je normalno, navikli smo se. Biće to u našu korist”, izjavila je učenica OŠ ”Mur” Asja Dolovac.

Hana Šaćirović - učenica OŠ ''Mur''

”U početku nam je svima bilo neobično, ali sada smo se navikli i više se družimo”, kaže učenica Hana Šaćirović.

Zabrana upotrebe mobilnih telefona u određenoj meri odnosi se i na nastavnike. Demis Rebronja, nastavnik istorije u OŠ ”Mur”, kaže da su efekti vidljivi već u prvim danima. Lakše se drži čas, jer je pažnja dece na višem nivou.

Prema rečima direktora OŠ ”Mur” Irfana Ljajića, sa takvom odlukom saglasni su i svi roditelji, ne samo Savet roditelja. Predlog školsog tima je, kaže, naišao na odobravanje apsolutno svih. Očekuje da će rezultati ovakve odluke, za čije nepoštovanje se oduzima mobilni telefon na godinu dana, bišti višestruko korisni u smislu unapređenja kompletnog vaspitno obrazovnog procesa.

S.Lj.

 

 

Podeli