DruštvoVesti

Novi Pazar za inovativna rešenja u zapošljavanju

Potpisani su ugovori sa korisnicima koji su ispunili uslove konkursa za dodelu sredstava za otpočinjanje sopstvenog biznisa. Ugovore su potpisala i dva socijalna preduzeća.

Projekat  “Novi Pazar za inovativna rešenja u zapošljavanju”, implementira Grad a finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Danas su potpisani ugovori sa korisnicima koji su ispunili uslove konkursa za dodelu sredstava za otpočinjanje sopstvenog biznisa i za socijalna preduzeća.Danas je uručeno ukupno 14 ugovora.

“Ovaj projekat vredan je 54.000 evra, a naš cilj je da sugrađanima koji su odlučili da pokrenu sopstveni biznis na ovaj način pomognemo u njihovom početku. Danas smo uručili 12 ugovora mladim preduzetnicima za samozapošljavanje i poželeli puno uspeha u radu”,rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Za ovaj vid pomoći za samozapošljavanje javilo se više od 30 kandidata od kojih je izborom najboljih biznis planova ostalo njih 20 nakon čega je izvršeno ocenjivanje biznis planova te je 12 kandidata za samozapošljavanje dobilo grantove kao i 2  socijalna preduzećada”,kazao je član Gradskog veća Fevzija Murić.

Dobitnici grantova za RTV Novi Pazar istakli su da je ovaj vid pomoći za njih od velike važnosti i da će im mnogo olakšati u radu.

B.V.

 

Podeli