DruštvoVesti

Hercegovačka ulica uskoro dobija asfalt

Projekat kompletne rekonstrukcije Hercegovačke ulice Grad Novi Pazar realizuje uz pomoć UNOPS-a kod koga je i aplicirao za sredstva. Njegova vrednost iznosi 342.500 evra od čega  je gradska uprava iz budžeta izdvojila 46 miliona evra. U ovoj ulici zamenjena je i kompletna vodovodna mreža. Gradonačelnik Nihat Biševac izražava zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta.

“Ja sam zaista srećan što će i stanovnici ovog dela grada dobiti asfalt u svojoj ulici i da kažem da će Grad Novi Pazar i dalje ulagati u infrastrukturne radove”, kazao je Biševac.

Koordinator na ovom projektu, član gradskog veća Fevzija Murić kaže da je prilikom aplikacije kod UNOPS-a za ovaj projekat dobijena određena suma novca, ali da je pre početka realizacije usledilo poskupljenje materijala ,tako da je UNOPS izašao u sustret i opredelio još jedan deo potrebnog novca. “Delagicija EU je pravi donator za ovaj projekat, a UNOPS kod koga smo mi aplicirali za sredstva je implementator projekta. Ova ulica je zaista bila u jako lošem stanju i drago mi je što je njena rekonstrukcija konačno došla na red”, rekao je Murić.

Hercegovačka ulica je jedno od gradilišta u Novom Pazaru gde se radi na infrastrukturnom uređenju ulica.

Stanovnici Hercegovačke ulice se ipak najviše raduju asfaltu jer neće više biti prašine, blata i udarnih rupa.

Biljana Veljović

 

Podeli