Sport

Berber pred Radnik: Biće šahovska partija (četvrtak, 16.00)

Trener fudbalera Novog Pazara Davor Berber rekao je danas da očekuje “šahovsku partiju” protiv gostujućeg Radnika, u predstojećoj utakmici 29. kola Super lige Srbije.

“U ovoj polusezoni po tri puta su pobedili, izgubili i odigrali nerešeno. Svi njihovi porazi su rezultatom 0:1. To pokazuje da igraju stabilno i čvrsto, bez oscilacija. Pristup trenera Slavoljuba Đorđevića odrazio se na rezultate Surduličana. Svi su ih otpisali, ali oni sad svima prave probleme”, rekao je Berber.

Novi Pazar je šesti na tabeli sa 47 bodova, dok je Radnik na preetposlednjem, 15. mestu i ima 20 bodova.

“Ljudi oko nas očekuju da bude lako. Ne slažem se. Moramo da budemo maksimalno ozbiljni da bismo se nadali pobedi. Ne interesuje me da li će utakmica da bude lepa za gledanje. Želim samo dobru igru mog kolektiva i potvrdu prethodnog trijumfa u Lučanima“, naveo je Berber.

“U golmanu Stefanu Ranđeloviću imaju najboljeg igrača meseca marta. Tu su Taras Bondarenko, Edin Rustemović, Milan Makarić, pa početkom sezone igrača Pazara Zoran Danoski. To je dobra grupa igrača i pravih takmičara”, dodao je on.

Uslovi za fudbal neće biti na željenom nivou, a zaposleni u pazarskom superligašu i “Gradskoj čistoći” tokom dana su čistili teren od snega.

“Gledao sam Napredak i Mladost. Od fudbala nije bilo ništa, samo jedna šansa za 90 minuta. Kao trener volim posed i igru sa dosta presinga. Znam da ćemo se fizički mnogo potrošiti. Pitanje je da li ćemo se oporaviti za gostovanje Vojvodini u utorak”, kazao je Berber.

Bogdanovski: Mislim da će odlučiti jedan gol

Krilo Pazaraca Nikola Bogdanovski izrazio je zadovoljstvo jer je protiv Mladosti u Lučanima prekinuo skoro sedmomesečni golgeterski post.

“Prija mi Berberova trenerska filozofija. Verujem da ću nastaviti da igram dobro. Očekujem tešku utakmicu protiv Radnika, bez mnogo šansi. Mislim da će jedan gol da odluči. Oni dosta dobro igraju u nastavku prvenstva, od povratka Đorđevića”, ocenio je Bogdanovski.

On je ranije nastupao za ekipu Radnika.

“Igrao sam sa većinom tih igrača. Neki su se vratili u klub, poput Makarića, Dušana Stevanovića ili Danoskog. Po bokovima nam preti najveća opasnost. Probaće da nas ugroze iz kontri”, najavio je Bogdanovski.

Novi Pazar i Radnik igraju u četvrtak od 16 časova na Džaizkoin areni.

M. Minić

Podeli