Sport

Sretenović: U sportu ne prolazi opuštanje

Fudbalska selekcija Novog Pazara do 19 godina osvojila je 10 od mogućih 12 bodova u četiri prolećna kola u Omladinskoj ligi Srbije.

Izabranici trenera Staniše Sretenovića nalaze se van zone ispadanja i zauzimaju 12. mesto na tabeli sa 25 bodova.

“Preuzeo sam ekipu od osmog kola. Prvi cilj bio je da do kraja jeseni osvojimo što više bodova. Imali smo kvalitetne pripreme tokom zime i doveli igrače koje smo želeli. Potrudio sam se da im dodelim prave uloge. Više sam nego zadovoljan učinkom u nastavku sezone i zalaganjem momaka”, rekao je Sretenović.

Tokom zime u rodni grad vratili su se Šerif Mulić i Dženis Mulić, kao i Hamza Bronja. Iz Crne Gore stigli su Medo Juković i Riad Bralić, a iz Nigerije Razak Adetunđi i Tohib Bamigboj.

Novi Pazar trenutno ima pet bodova više od Rada, koji je prvi ispod crte.

Pazarce u subotu od 14 časova u Šutenovcu očekuje meč 22. kola Omladinske lige Srbije protiv kruševačkog Napretka.

“Idemo od utakmice do utakmice. Želimo iz svake da izvučemo bod ili tri. Opuštanja ne sme da bude, to u sportu ne prolazi. Očekujem značajniju podršku publike protiv Napretka. Ovi momci su to zaslužili. Plan je da sa Radom na Banjici u poslednjem kolu nemamo rezultatski imperativ”, naveo je Sretenović.

Omladinci Novog Pazara u nastavku borbe za bodove pobedili su kući Vojvodinu sa 4:1, a na strani Crvenu zvezdu i Vršac sa po 1:0. Osim toga, odigrali su bez golova protiv lučanske Mladosti u Šutenovcu.

M. Minić

Podeli