DruštvoVesti

Startech od inovacija do zvezda

Startech- Podrška inovacijama

U Regionalnom inovacionom start up centru danas je predstavljen StarTech projekat koji se odnosi na podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji. Reč je o trećem konkursu namenjenom preduzetnicima, mikro, malim i srednjim preduzećima, te neformalnim timovima kojima se nudi mogućnost konkurisanja za bespovratna sredstva.

Prema rečima direktora Regionalnog inovacionog start up centra u Novom Pazaru Šemsudina Plojovića cilj današnje prezentacije programa jeste da podstakne ovdašnje preduzetnike, predstavnike mikro, malih  i srednjih  preduzeća, te neformalnih timova, da se prijave za bespovratna sredstva.

Novi Pazar jeedan je od pet gradova u kojem će projekat biti prezetovan. Mentorska podrška mladim preduzetnicima, osnivačima novih firmi od izuzetne je važnosti, kazao je za RTV Novi Pazar Faris Mecinović.

StarTech program grantova deo je trogodišnjeg projekta koji sprovodi NALED uz podršku jedne privatne kompanije, sa ciljem ubrzanog privrednog rasta i transformacije tradicionalne ekonomije u digitalnom, izvozno oreijentisanu ekonomiju zasnovanu na znanju i inovacijama. Rok za podnošenje prijave za stručnu podršku je 3. april, a rok za podnošenje aplikacija je 3. maj.

Koompletan set dokumentacije za prijavu je dostupan na stranici www.strartech.org.rs/konkurs2022.

 

Senada Kalić

Podeli