PolitikaVesti

Počela sednica novopazarske Skupštine

Pred odbornicima Skupštine grada Novog Pazara naći će se Izveštaj Gradskog štaba za vanredne situacije o postupanju tokom poplave u januaru ove godine.

U predloženom izveštaju stoji da je procenjena šteta na poljoprivrednom zemljištu oko 10,7 miliona dinara, a na putnoj infrastrukturi oko 21,7 miliona dinara.

Na dnevnom redu će se naći i predlog Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda za ovu godinu, Odluka o izradi plana detaljne regulacije državnog puta Preko Brdo – Odvraćenica, kao i Odluka o javnim parkiralištima.

Za Gradskog pravobranioca na period od pet godina biće postavljena pravnica Sabina Totić, a novi direktor Apotekarske ustanove biće takođe pravnik, Enes Bejtović.

Odbirnici će razmatrati i  Rešenje o davanju u zakup ove ustanove kompaniji „Dr. Max“ iz Beograda u narednih 15 godina, a na osnovu sprovedenog postupka prikupljanja pismenih ponuda.

Na dnevnom redu je i bratimljenje između Novog Pazara i grada Šuše u Azerbejdžanu, kao i statuti, planovi i programi  javnih ustanova Novog Pazara za ovu godinu.

Skupština je počela oko 10 sati,  sednici prisustvuje 35 odbornika.

Podeli