DruštvoVesti

BNV danas o finansijskom planu – budžetu za 2023. godinu

Danas se održava treća sednica BNV. Sednici prisustvuje 31 većnik. Većnici će raspravljati o dve tačke dnevnog reda, izboru predsednika, potpredsednika i članova odbora BNV, te o finansijskom planu odnosno budžetu BNV za 2023. godinu.

Na početku sednice usvojen je zapisnik sa prošle sednice BNV.

Većnici sa liste “SDP Husein Memić”, kritiokovali su predloge za predsednike i potpredsednike odbora BNV jer je kako kažu vrlo mali broj njih iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši.

Oni su istakli da je licemerno da političke stranke “koje sede u BNV kritikuju Republiku Srbiju za diskriminaciju, a da same vrše diskriminaciju svog naroda u Polimlju.

Većina u BNV odbila je predlog većnika Admira Muratovića da se u dnevni red današnjeg zasedanja uvrsti tačka razno.

Muratović je zatražio da se u dnevni red uvrsti i tačka kojom se traži da se BNV ogradi od izjave Sulejmana Ugljanina iz 2006. godine da “Mešihat više ne postoji”. Većina BNV nije glasala da se ta tačka uvrsti u dnevni red.

Većnik Admir Muratović najavio je i podnošenje prijave nadležnom ministarstvu zbog, kako je rekao, “grubog kršenja zakona, nepodnošenja ostavke na stranačke funkcije predsesnice BNV, Misale Pramenković”.

A.N.

Podeli