Društvo

Kroz Bosnu ne pevaj

Svako od nas ima svoju pustolovinu. Mnogi među nama imaju na hiljade događaja i doživljaja… Zdravko Čolić je jedan od tih Jugoslovena. Poznato je da se on, svojom izrazitom skromnošću, nalazi na samom vrhu onih koji su u svetu  balkanske muzike.

-Rekao je … “Imam puno prijatelja u Novom Pazaru”! Dakle, šta je u pitanju? – Ja sam Sarajlija. – Rečeno silovito i glasno, poput pesme: “Kao moja mati”. Zašto tako žustro. – Zaista? Pa, događa se to. Osim toga, čovek.

-Dobro izgledate i uvek ste pristojni. – Vaspitanje dolazi iz kuće. – Sarajlija sam u duši, Sarajlija po rođenju, ja ne mogu biti Beograđanin – kaže Čola.

Dok razgovara sa nama, mnogo više otvara dušu o Bosni i Hercegovini. – Sarajevska raja. Ništa više neće biti k’o što je bilo. Istina. Sad je sve drugačije. Veliki si tvorac otpevanih hitova. Takva blistava karijera. –  -Jeste, jeste, imao sam sreće sa glasom. Znate, nema vam premca.- Mislim, nisam više tako mlad.

Kreće sa po obodu života, gde ga svi svojataju. Kako mu se srce oduševilo kada smo pomenuli reč da ga prisvajaju. – Meni ne smeta. Ma volim svoju publiku širom nekadašnje Jugoslavije. Zbog njih sam  zavoleo profesiju. Zaista sam ponosan na svoju karijeru – sa setom u glasu kazuje Čolić.

-Da li je moguće da je prošlo toliko godina od vašeg početka u muzici? – To su bile davne sedamdesete  godine, bio sam student ili sasvim mlad. I nije bilo važno šta ćeš da obučeš, popiješ, gde ćeš da prespavaš. Svi smo bili jednaki – otkriva jugoslovenska institucija.

Čolića sam, znate, prvi put videla i upoznala na Košutnjaku… Skoro oduševljeno je gledao na studente koji su  došli iz manjih gradova. – U Novom Pazaru žive dobri i ljubazni  ljudi. Itekako volim da dođem u taj kraj – zaključio je Zdravko Čolić.

Legendarni muzičar uskoro će usrećiti publiku novim pesmama.

Zdravko Čolić, Binasa Malićević i Edin Husović.

Binasa Malićević

Podeli