DruštvoVesti

Delegacija mađarske Privredne komore u poseti Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sastao se sa predstavnicima Privredne komore Mađarske čiju delegaciju je predvodio predsednik Komiteta Privredne komore za Zapadni Balkan, Atila Galamboš i počasni konzul Mađarske u našoj zemlji prof. dr Milan Radunović.

„Gostima su predstavljeni lokalni potencijali i izazovi. Njihovo iskustvo je za nas dragoceno i želeli smo da ih upoznamo sa mogućnostima uspostavljanja partnerstva  u obrazovnom, sistemu infrastrukture i vodosnabdevanja preduzetništva, kulture. Predočili smo konkretne projekte čija će realizacija doprineti boljem kvalitetu života svih građana Novog Pazara. Ovo je prvi u nizu predviđenih susreta i očekujemo plodonosnu saradnju sa Privrednom komorom Mađarske. Gostima zahvaljujemo na izraženom interesovanju da podrže razvoj Novog Pazara“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac nakon sastanka.

Predsednik Privredne komore za Zapadni Balkan, Atila Galamboš, je čovek čije je iskustvo dragoceno za lokalne zajednice. Prema njegovim rečima Novi Pazar je zajednica sa mnogo potencijala i izraženih specifičnosti.

„Zaista me raduje mogućnost da razgovaramo o mnogim važnim stvarima i da identifikujemo polja saradnje. Vrlo brzo ćemo precizno pobrojati sve ideje i oblasti oko kojih ćemo sarađivati, uz želju da jasno definišemo ideje koje će najbrže biti realizovane. Poziv da nas gradonačelnik poseti u Budimpešti je otvoren a naša Privredna komora već ima saradnju sa nekim gradovima i opštinama u Srbiji. Novi Pazar je posebno mesto u kome prepoznajem mnogo uloženog rada i znam da je pred nama dobra saradnja kroz praktične, konkretne rezultate a ne birokratski“, poručio je Galamboš.

Od 2018. godine mađarska vlada je investirala dva investiciona projekta za Zapadni Balkan i zahvaljujući tome preko 20 mađarskih firmi je dobilo podršku vlade za investicije u Srbiji.

Delegacija je nakon sastanka u Gradskoj upravi posetila Osnovnu školu „Rifat Burdžević Tršo i gradski stadion.

 

Podeli