DruštvoVesti

U Novom Pazaru održan seminar za nastavnike matematike

U Novom Pazaru, u Regionalnom centru za usavršavanje i ove godine odražan je seminar za nastavnike matematike iz svih osnovnih škola. Centar za stručno usavršavanje iz Novog Pazara i stručno udruženje Matematiskop iz Beograda, organizatori su ovog seminara. On je izveden po planu koji je odavno definisao Nacionalni savet prosvete Srbije u saradnji sa Centrom za unapređenje obrazovanja.

Od stručnih predavača, matematičara iz Udruženja Matematiskop iz Beograda, nastavnici matematike mogli su da usavrše svoje znanje. Nučeno već odmah mogu da primene u izvođenju nastave. Jedan od predavača, stručnjak iz ove oblasti bio je Vladimir Stojanović. On je ispred Matematiskopa rekao da je u današnje vreme matematika u žiži svega. “Na matematici se sve bazira i danas zapravo živimo u eri matematike”,kazao je Stojanović.

“Cilj ovakvih obuka jeste da se nastavnici upoznaju sa nekim novim tendencijama u struci. Na seminaru su se upoznali i sa inovacijama u izvođenju nastave”, rekao je ispred Udruženja “Matematiskop” iz Beograda, prof. Vladimir Stojanović. Naglasio je da ovakve seminare treba da drže iskusni predavači iz oblasti,kako bi polaznici pre svega imali poverenja u njih i stekli dodatna znanja koja će im olakšati u izvođenju nastave,a đaci lakše shvate i nauče gradivo. On je pohvalio Regionalni centar za stručno usavršavanje iz Novog Pazara, koje je iniciralo da se ovaj seminar sprovede. Pohvalio je i ostale aktivnosti koje sprovodi, a sve u cilju promovisanja i usavršavanja u obrazovanju.

Pored Novog Pazara, ovaj seminar održan je i u Tutinu. Profesor Stojanović kaže da su upravo male sredine te koje imaju najviše talenata. Kazao je i to da za usavršavanje treba više ovakvih obuka.

Stojanović je dodao da ovakvih seminara,ne samo iz matematike već i drugih oblasti, treba uvek podržavati.Trba im dati  na značaju i organizovati što češće, jer ulaganje u obrazovanje je potrebno, korisno i od velikog značaja za širu zajednicu.

B.V.

 

Podeli