DruštvoVesti

Humanitarni turnir u stonom tenisu ”Za Dušana”

Humanitarni turnir u stonom tenisu održan je u novopazarskoj osnovnoj školi ”Meša Selimović”. Sva prikupljena sredstva usmerena su za lečenje našeg sugrađanina Dušana Jovanovića. Dušan se već dugo bori sa opakom bolešću koja ga je prikovala za krevet i onemogućila da vodi normalan život.

U akciju pomoći Dušanu uključile su se organizacije, fondacije i pojedinci a ovog vikenda i članovi Pravoslavne omladine Raške oblasti.

Humanitarni turnir ''Za Dušana''
Humanitarni turnir ”Za Dušana”

’’Na turnir se pojavilo oko 40 ljudi. Na ideju su došli momci iz Udruženja naše pravoslavne omladine Raške oblasti. S obzirom da i većina nas rekreativno igra stoni tenis, došli smo na ideju da organizujemo humanitarni turnir u stonom tenisu. Sav prikupljen novac biće prosleđen za lečenje i rehabilitaciju našeg sugrađanina Dušana. Zahvaljujemo direktoru škole Meša Selimović koji nam je ustupio salu za održavanje turnira. Zahvaljujemo i svima koji su učestvovali i pomogli u organizaciji i održavanju turnira. Upućujem apel svim ljudima dobre volje da pošalju poruku sadržaja 1120 na broj  3030, za Dušana’’ kazao je za RTV Novi Pazar predsednik Udruženja Pravoslavne omladine Raške oblasti Mihajlo Mijailović.

Mijailović je najavio i ponovno organizovanje i održavanje Vaskršnjeg turnira u malom fudbalu kod Petrove crkve u Novom Pazaru, koji će takođe imati i humanitarni karakter.

Humanitarni turnir ''Za Dušana''
Humanitarni turnir ”Za Dušana”

Prvo mesto na humanitarnom turniru u stonom tenisu osvojio je Aleksa Nikolić, drugo Vlatko Pavlović, dok je treće mesto pripalo Dušanu Milenkoviću. Organizatori su za pobednike pripremili pehare i medalje.

 

Senada Kalić

 

Podeli