Društvo

Safet Avdović – omiljeni sandžački policajac

Novi Pazar – Svaka naša  priča ima svoju namenu, svedočenje o Isa – begovom gradu, jednom vremenu i njegovim ljudima. O Novom Pazaru je najteže i najlepše pisati, a to mogu samo oni koji su ušli u dušu naroda.

U Safetov život stao je Novi Pazar, profesionalnost, stručnost, savesnost, moral, čast… U tom smislu to je osoba koja dominira ne zvanjem – već svojim postojanjem!!

Narod, pre svega. Narod, pre i  nakon svega. – Sve što sam želo od posla je bilo da mogu da pomognem stanovnicima Sandžaka. Ne želim da pričam o lošim situacijama. Hoću da razgovaramo o iskrenosti Novog Pazara, može? – Da.

– Ništa mu nije draže od rodnog grada: odavno pripada porodici, prijateljima, rođacima, komšijama, kolegama, građanima… – A posle razgovora, možemo na ulicu? Znaš, možeš da razviješ reportažu o tome kako mi nismo ni svesni svog postojanja –  kazuje ova društvena gromada.

Safetova uloga oca urezana je u kamen. Porodica je put kojim je stizao do samog sebe. – Istina je, i nemerljivo smo ponosni na njega, veruj mi. Tako se postaje ČOVEK, tako napredujemo u porodici – kaže sa ponosom u glasu Hamza Avdović.

– Vidiš? Mada je u ovom slučaju to malo… ako smem tako nešto da kažem o Safetu Avdoviću, svom dobrom i poštovanom prijatelju – zbori naš Ešref Kolić. Uvek smo želeli nešto više za svoju struku i sandžački narod, razumeš – kaže policajac u penziji.

Naime, Sajo je otišao u zasluženu penziju.

Binasa Malićević

Podeli