DruštvoVesti

Golija odsečena, visoki snežni nanosi

Golija je odsečena, i to sa sve tri strane. Ne može se do planine iz pravca Novog Pazara, Raške ali ni Ivanjice.

Ekipe preduzeća za puteve Novi Pazar put rade na raščišćavanju. Posao otežava jak vetar koji pravi snežne nanose.

Novi Pauar put, Golija
Novi Pazar put, Golija

Ekipa Radio televizije Novi Pazar tokom čitavog jutra je na terenu. Na putu prema Goliji snega ima u visini od pola metra. Posebno je kritično na deonici Deževa- Šaronje- Odvraćenica. Na građane se apeluje da danas ne kreću put Golije.

Podsetimo, pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani su na otklanjanju posledica nastalih usled vremenskih nepogoda koje je danas zahvatilo teritoriju Republike Srbije.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ukupno 90 vatrogasaca-spasilaca sa 38 vozila je na terenu. I to iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica i Smedereva . Oni su do sada su bili su angažovani na 41 intervenciji asistenciji ekipama hitne pomoći, izvlačenju vozila koja su sletela sa puta ili su zavejana, kao i na uklanjanju palih stabala i delova krovova.

I pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno su na terenu radi pružanja pomoći građanima, pomoći hitnim i drugim službama, kao i otklanjanju posledica izazvane snegom i vetrom.

Apel vozačima da ne kreću put zatvorenih deonica, uz podsećanje da je upotreba zimske opreme OBAVEZNA, uputili su i iz preduzeća Novi Pazar put.

 

 

Senada Kalić

Podeli