SvetVesti

Izraelska vojska povrijedila 13 Palestinaca, dvoje životno ugroženo

Izraelska vojska povrijedila je najmanje 13 Palestinaca. Policija je raciju izvela u izbjegličkom kampu u gradu Jerihonu.

Direktor bolnice u Jerihonu Naser Al-Anani za Anadoliju je naveo da su izraelski vojnici, a tokom racije koristili i vatreno oružje tokom racije u Aqabq Jaber kampu i da je povrijeđeno najmanje 13 Palestinaca.

Istakao je da je dvoje povrijeđenih u teškom stanju i da su prebačeni u bolnicu u Ramallahu.

Izraelski vojnici upotreblili su suzavac, kao i prave i gumene metke protiv palestinske mladeži koja je protestirala i kamenovanjem se usprotivila raciji.

Isti izvori javljaju da su izraelski vojnici uhapsili šest osoba i pričinili veću materijalnu štetu tokom racije u kampu.

Izraelska vojska posljednjih dana poduzima drastične mjere na ulazima u grad Jerihon i provjerava lične dokumente u potrazi za Palestincem koji je navodno pucao na izraelski restoran.

Tenzije nakon napada u sinagogi

Izraelska policija privela je 42 Palestinca u vezi s napadom u kojem je ubijeno sedam osoba u okupiranom Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu.  Najmanje sedam osoba poginulo je u oružanom napadu u jevrejskom naselju na području okupiranog Istočnog Al-Qudsa/Jerusalema. Portparol izraelske policije naveo je da su sprovedene akcije u vezi sa napadom koji se desio u sinagogi.

Preuzeto: Anadolija

Poslednje vesti na sajtu Radio televizije Novi Pazar!

Podeli